Sakarya İlkokulu

01.01.1970 2641

Okulumuz 4 Aralık 1985 yılında Sakarya İlkokulu olarak  eğitim öğretim hizmetine başlamıştır. 1997 yılına kadar ilkokul olarak hizmet veren okulumuz, ilköğretimin  8 yıla çıkarılmasıyla 1997 yılında Sakarya İlköğretim olarak eğitim vermeye başlamış, 2012 yılında 4+4+4 Eğitim Öğretim Programı Dahilinde Sakarya İlkokulu olarak  hizmet vermektedir.

Okulumuzun  bulunduğu  arazi  1973 yılına kadar Nusratiye Mahallesi'nin  içinde yer almış  olup, İl Genel Meclis ve belediye encümen kararıyla bu tarihten itibaren Nusratiye  Mahallesinden ayrılarak Siteler Muhtarlığı kurulmuştur. Zamanla çevrenin genişlemesiyle İl Genel Meclisi'nin 03.04.1978 Tarihli kararıyla Siteler, Gündoğdu, Yeni Pazar, Çilek, Çay Mahallesi olarak beş mahalleye ayrılmıştır.

Okulumuz Gündoğdu Mahallesinde 4940 metrekarelik arazi üzerine kurulmuş olup, Mülkiyeti İl Özel İdareye aittir. Üç blok betonarme binadan oluşan okulumuz ikili eğitim vermektedir.